ManyPets Kattförsäkring

manypets kattförsäkring

Betyg: ★★★★

ManyPets kattförsäkring har funnits i Sverige sedan 2019, och tillväxten är snabb. Idag har över 300 000 personer valt att försäkra sin katt, eller sina katter, med en kattförsäkring för ManyPets.

ManyPets kattförsäkring är omtyckt

ManyPets har valt att hålla det så okomplicerat som möjligt så att det ska gå fort att välja en ManyPets kattförsäkring. Det är en av de saker som har gjort att bolaget snabbt blivit populärt och vunnit flera utmärkelser, fastän de bara funnits på marknaden i några år. Storleken på din försäkringspremie beror inte på vad din katt är av för ras. 

Försäkringen för hundar och katter är i princip likadan hos ManyPets. Du kan ha flera katter eller blanda katter och hundar i samma försäkring. Har du flera djur på försäkringen så får du rabatt. Dessutom är det smidigare än att teckna flera separata försäkringar.

De flesta som har en katt väljer att låta försäkra den. Veterinärkostnader kan vara mycket höga, men med en ManyPets kattförsäkring har du råd att ge din katt den behandling den behöver.

ManyPets kattförsäkring har låg fast självrisk. Om du är beredd att betala extra kan du få ut ett högre maxbelopp än vad många andra försäkringsbolag kan erbjuda.

Även äldre katter kan försäkras

En annan skillnad mellan ManyPets och många andra försäkringsbolag är att du kan försäkra din katt, hur gammal den än är. Annars är det vanligt att det dras en gräns för när katten anses vara gammal och inte får försäkras.

För- och nackdelar med ManyPets kattförsäkring

ManyPets kattförsäkring får genomgående höga kundomdömen och bra betyg i recensioner. Även vi är överlag positiva till försäkringen. Vi avrundar här vår egen recension genom att lista vad vi anser är de tydligaste för- respektive nackdelarna med en ManyPets kattförsäkring.

Fördelar med en ManyPets kattförsäkring

 • Möjlighet till höga försäkringsbelopp samt låg självrisk
 • Välj mellan tre försäkringsnivåer
 • Villkoren hos ManyPets kattförsäkring är tydliga
 • Skadereglering direkt hos veterinären

Nackdelar med en ManyPets kattförsäkring

 • Rabatterna kunde vara fler och förmånligare
 • Ingen försäkring för kattuppfödare
 • Relativt ny och obeprövad försäkring

Detta ingår i en ManyPets kattförsäkring

En ManyPets kattförsäkring finns på nivåerna bas, standard och premium. På basnivån får du ersättning för veterinärvårdskostnader för upp till 30 000 kronor under ett år. Det är rätt mycket som du inte får ersättning för på basnivån. För många som vill ha en riktigt billig kattförsäkring kan det ändå vara ett bra alternativ. Möjlighet till gratis videosamtal med veterinär ingår oavsett vad du väljer för ManyPets kattförsäkring. Det är en mycket användbar service.

Med en ManyPets kattförsäkring på premium- eller standardnivå får du, förutom veterinärvårdskostnader, dessutom rätt till ersättning för följande:

 • Medicin på recept
 • Tandsjukdom och tandskador
 • MR- och CT-röntgen
 • Rehabilitering
 • Ordinerat foder

Skillnaden mellan ManyPets kattförsäkring premium och deras standardförsäkring är först och främst att maxbeloppet du kan få ut är 140 000 kronor med premium, vilket är ett högt belopp när vi talar om kattförsäkringar. För en ManyPets kattförsäkring standard är beloppet 60 000 kronor, och alltså dubbelt så högt som vid deras billigaste kattförsäkring. I premiumförsäkringen får du ersättning för särskilt foder som ordinerats av veterinär med upp till 7 000 kr/år. I standardförsäkringen är motsvarande ersättning upp till 3 000 kr/år.

En annan skillnad som kan vara avgörande för vissa är att en livförsäkring ingår på premiumnivån. Du kan få ut pengar hur många gånger som helst under ett år med en ManyPets kattförsäkring, men bara upp till maxbeloppet.

Livförsäkring ger dig ersättning om katten dör

Livförsäkring kan du välja som tillägg med en billigare ManyPets kattförsäkring. Villkoren för en livförsäkring beror på vilken ManyPets kattförsäkring du har. Med en kattförsäkring premium kan du få upp till 70 000 kronor om din katt avlider, ifall det är kattens marknadsvärde. Du kan inte ha en livförsäkring på en katt som är äldre än sju år.

Enkelhet är en del av konceptet

Vad som ingår i en ManyPets kattförsäkring och vilka villkor som gäller när du vill ha ut ersättning är tydligt och klart. Det är inte alla försäkringsbolag som lyckas lika bra med att formulera sig utan onödigt krångliga och byråkratiska formuleringar. Det man vill uppnå med det är bland annat att du inte ska behöva riskera några obehagliga överraskningar för att du inte förstått det finstilta. Det ska gå snabbt att sätta sig in i vad som egentligen gäller när du har eller funderar på att skaffa en ManyPets kattförsäkring och behöver hjälp.

Tilläggsförsäkring för tidigare besvär

Hos många försäkringsbolag är det omöjligt att försäkra en katt mot något som den tidigare har lidit av och fått behandling för. Det gör det svårt att byta till ett nytt försäkringsbolag. En ManyPets kattförsäkring är dock möjlig att teckna i den situationen – om du även skaffar en tilläggsförsäkring för det som din katt har haft problem med. Du kan du få tillbaka upp till 7 000 kronor om året ifall katten skulle råka ut för samma sak igen. Katten får dock inte ha behandlats mot åkomman de senaste månaderna innan du tecknar en ManyPets kattförsäkring.

Vad kostar en ManyPets kattförsäkring?

Med en ManyPets kattförsäkring är du fri att välja mellan att ha så låg månadspremie som möjligt och att betala mer men också få ut mer i ersättning när du måste besöka veterinären med din katt. Priset på en ManyPets kattförsäkring bestäms efter att du fyllt i uppgifter om katten i samband med din ansökan. Här är några exempel på vad som kan påverka vad du får betala:

 • Kattens kön
 • Var du bor
 • Om katten är kastrerad
 • Kattens ålder

Om du är ute efter gott skydd till ett bra pris är ManyPets kattförsäkring standard ett bra val. Deras premiumförsäkring kan kosta ganska mycket, men är också en av de kattförsäkringar på den svenska marknaden som ger störst möjlighet att få en ordentlig ersättning när något händer din katt.

Så fungerar självrisken med en ManyPets kattförsäkring

Självrisken är en summa som du betalar själv ur egen ficka när din katt behöver vård. Självrisken har en fast och en rörlig del. Den fasta självrisken betalar du en gång per självriskperiod (om du behöver uppsöka veterinären) och består av en fast summa. Med ManyPets självriskförsäkring kan den vara 1 500 eller 3 500 kronor – eller noll kronor i vissa fall. Självriskperioden är ett helt år. Många försäkringsbolag har en kortare försäkringsperiod och det betyder att du riskerar att få betala den fasta självrisken fler gånger under ett år.

Den rörliga självrisken ligger på 15 eller 25 % av vad du betalar hos veterinären vid en behandling eller när du hämtar ut ett recept. Du betalar dock bara rörlig självrisk på det belopp som går över den fasta självrisken. Genom att välja högre självrisk sänker du din försäkringspremie men får alltså betala mer när du väl behöver utnyttja försäkringen.

Så gör du en skadeanmälan

Det enklaste sättet att göra en skadeanmälan är att låta veterinären ta hand om det. Det kallas för direktreglering och är en service som gör det mycket enklare för dig. Du behöver då inte betala fullt pris till veterinären som istället vänder sig med en fordran till ManyPets. Veterinären skickar in kvitto, utlåtanden och annan nödvändig dokumentation. 

Du kan också själv göra en skadeanmälan med en ManyPets kattförsäkring. Du väljer om du vill ringa eller maila och får vara beredd på att ha ditt försäkringsnummer samt kontonummer till hands. Handläggaren som arbetar med skadereglering kommer att be dig skicka in olika handlingar och du får dina pengar snabbare om du kan göra det direkt. 

Kontakt

Som kund hos ManyPets kan du, genom att gå in på “Mina Sidor”, hitta information om din försäkring och ändra den vid behov. Du hittar också uppgifter om dina fakturor.

Kundtjänst: måndag–fredag, 9.00–17.00 

Kundtjänst skadeanmälan: måndag–fredag, 8.30–16.45 

Telefon: 041 088 02 02, kundtjänst erbjuds även via chatt och ett kontaktformulär

Skadeanmälan: 010 410 70 34 eller mail till djurskador@manypets.com